Siapakah Dia ?

Dalam keheningan malam.. 
Sesudahnya renyaian hujan yang turun membasahi bumi ku berpijak..
Masih lagi aku mencari - cari ...
Siapakah dia ??
Pemilik rusuk kiri ku yang masih belum ku temui..
Di manakah dia berada ?
Semuanya masih menjadi persoalan..
Semoga dia akan menjadi pemenuh nafas ku dalam mahabbah rindu..
Biarpun dimana pemilik rusuk kiri ku berada..
Ku berharap agar dia senantiasa sihat serta dipermudahkan jalan untuk ku bertemu dengannya.




TERIMA KASIH KERANA MEMBACA :)


My house, my Rules

Assalammualaikum ...
Kat sini Along nak ceritakan satu kisah yang agak tak menarik la yang Along lalui, Kisah di mana pabila ada orang yang masuk ke tempat orang tapi tak reti nak hormat orang. Memang Along akui Along tersangat marah and ada juga rasa tak puas hati bila orang da buat camni kan. Nak - nak lagi bila orang tu main langgar je dan buat sesuka hati dia. Der, orang tua - tua da pesan , masuk kandang kambing kena lah mengembek and bila dah masuk kandang lembu kena lah menge'moo' kan diri tu.. Ini tak, masuk kandang kambing, ko boleh pulak mengaum tak tentu pasal , buat apa yang ko suka, Sorry lah , Along akan bagi muka selagi boleh, bila dah tak boleh nak tahan, memang satu demi satu la Along akan cari cara to get rid of you by my sight.. Jangan katakan muka Along nak tengok, kalau boleh bayang - bayang ko pon tak ingin la Along nak pandang. Disebabkan oleh ada sebab je yang buatkan Along tak boleh nak bertindak dengan kejam untuk tunjukkan siapa diri Along sebenar, maka Along tetap lembutkan hati Along ni untuk biarkan apa je yang ko buat tu. But starting from today and onwards, there's no mercy upon you. If kalau da berkira sangat dengan Along sampai kan ko beli barang pon sembunyi dalam bilik, jangan terkejut kalau one day ko akan jumpa barang - barang ko diluar kawasan rumah Along. Ini bukan kejam, but to show you that this house is my house, when it comes to my house, you need to follow my rules, and i won't follow your's. It's an easy life rules that you need to follow. It's doesn't meant that you are apart of my family ( eventhough you are my cousin ) then you can do as you please. That's not the law of nature or a law in someone house bila da menumpang kat rumah orang kan. So buat lah cara macam menumpang, Takde makna la Along nak kasi ko terus duduk kat rumah ni dengan menambahkan lagi beban kat family Along ...

Sekian ...


TERIMA KASIH KERANA MEMBACA :)


2013 Menjelma .....

Ahahahaha , Happy New Year i guess for all .. Tapi bagi Along macam takde perubahan apa - apa pon kecuali yang umur meningkat lagi satu tahun (argh !! da tua da aku ni ) ... Hurm.. Mesti ramai da tanam azam baru masing - masing kan .. tapi bagi Along juz nak perbaiki apa yang lemah dalam diri Along ni setelah sepanjang 2012 berlalu . Rasa macam banyak yang Along nak kena ubah kan diri Along ni supaya menjadi insan yang lebih baik ( ceewaahh ) macam dalam kata pepatah tu la.. Semoga akan lebih baik di hari - hari yang mendatang. So, Along pon nak jadi orang yang lebih baik untuk diri sendiri dan untuk orang yang tersayang, Bagi yang tersayang tu, jangan la makan hati dengan Along kerna Along tahu Along banyak buat salah dengan awak walaupun dengan sengaja ataupun tidak sengaja. Moreover, kalau nak cerita pasal azam ni memang takkan abis lah kan, just Along nak fikir pasal bout my future dengan lebih serius lagi rasanya.. Mudah - mudahan apa yang Along rancangkan untuk tahun ini dapat berjalan dengan lancar dan mendapat keredhaan Allah S.W.T. .. Ye lah kan, da bercita - cita tuk hidup berdua kena la banyak - banyak bersabar dan more relax sebab Along tahu akan datang macam - macam dugaan kalau nak hidup berdua ni, nak - nak lagi nak kena mengadap tohmahan serta cacian yang bakal menjelma, tu semua tak terlepas punya lah bagi orang yang nak berubah kepada yang lebih baik ni ... Haish....

Makin difikir makin kusut lak rasa, takpe - takpe. Juz kena make sure that everything gonna fine and absolutely fine.. hehehe.. Positive thinking please...!!~


TERIMA KASIH KERANA MEMBACA :)


Ku Katakan Dengan Indah

Hohohohoho....  Macam tajuk yang along berikan ... Ku katakan dengan Indah ini adalah satu entry yang tak best pon bagi Along sebab entry ni saje je Along buat sebab nak letak video je pon ... Sesaja je nak letak video kat blog ni .. Lagu ni Along yang sing waktu tengah ada makan - makan kat rumah member Along kat area Puchong ni  dengan iringan petikan gitar oleh Zam yang merupakan bestfriend Along ....

Anyway enjoy da song




TERIMA KASIH KERANA MEMBACA :)


Syam & Aimi's Wedding Day

Ahahahaha... This time Along nak cerita sikit pasal apa yang Along buat hari ni .. Nak - nak pulak time cuti sekolah camni  memang banyak sangat wedding kan. Ini Along nak cerita sikit pasal wedding 2 orang yang betul - betul Along kenal 8 tahun lepas, Syamsu & Aimi..
Nak dipendekkan cerita yang amat panjang ni , Aimi ni dulu Along punya classmate time Along study kat KUTPM (also known as MSU) dulu, sama - sama study amik DMLT dulu la. Kira memang kenal sangat lah dengan Aimi ni sebab dulu dok study sesama pastu buat event pon sesama gak la sebab dulu memang rapat la, meanwhile Syamsu ni pula orang kuat UPP ( Unit Pembangunan Pelajar ) yang da banyak tolong Along dalam asahkan softskill and many more, dia jugak yang da banyak ajar Along tentang erti kehidupan dunia pekerjaan, sosial dan macam - macam la, even sebab dia jugak la Along rasa Along jadi diri Along sekarang yang tahu how to communicate with other's, kalau nak tahu la, dulu Along ni pemalu gile, memang tk reti nak bersembang la dengan orang lain but dengan dia punya tunjuk ajar, Along da boleh communicate dengan berkesan serta boleh handle event walaupun time tu Along dalam lingkungan umur belasan tahun ( hingusan ).

Along dengan En. Su & Aimi

Time kenduri ni boleh pula Along jumpa dengan ramai kawan - kawan zaman Along belajar kat MSU tu dulu, Along ingatkan dorang semua da lupa kat Along ni , al maklum lah, Along ni terus hilang camtu je time abis dulu, memang lost contact dengan sesetengah orang. Sampaikan ada yang ingat yang Along ni memang da takde da.. Ish.. Sedih pon ada time tu tapi apakan daya, salah Along gak kan hilang tanpa jejak. heheheh.   Bila da jumpa dengan dorang balik tadi, masing - masing dengan pasangan sendiri and ada yang da bawak anak tu, Pergh.. 5 tahun tak jumpa memang la masing- masing da kahwin kan, maka tinggal la Along sorang yang lom berkahwin, maka terkeluar la satu ayat time bersalam dengan pengantin tetiba ada pulak sorang member boleh cakap kat pengantin lelaki 'Tahniah Su, ko da buktikan yang ko bukan gay'. So lepas je ayat tu keluar maka dengan secara automatiknya Along digelar 'Gay' akibat masih belum berkahwin. Haish, geli hati pon ada time tu. Gelak je manjang time jumpa dengan kawan - kawan yang dah lama tak jumpa ni, Masing - masing dengan career sendiri. Cerita pasal kerja pastu dok ramai - ramai then teringat pulak time zaman belajar dulu, susah senang sama - sama time buat event dulu.




Hafizul's family 

Ahahaha.. kadang - kadang bila tengok kawan - kawan yang da kahwin and dah ada anak ni buatkan Along jeles pula. Takpe, tak lama dah lagi pon. Along pun da nak berkomitmen hidup berdua dah lepas ni , yeee haaa... sambil - sambil tu Along selit - selitkan sikit pic time kenduri tadi.

Newly wed Kam & Nida


Yang Newly wed ni dua - dua classmate Along dulu. Da lama da dorang berdua ni bercinta time belaja and tengah bulan November lepas dorang selamat dinikahkan di Masjid UM.




Bakal doc Ayu & Fizah dengan anak 





Sebahagian dari family MSU 

Sempoi style dari pengantin lelaki 


TERIMA KASIH KERANA MEMBACA :)